Cascara z Etiopie
Cascara nebo-li kávová třešeň, sušené kávové slupky od kávových třešní, ze kterých se dělá čaj.
Recenze Cascary jsou skvělé po celém světě.
V Etiopii a Jemenu si na čaji s obsahem kofeinu z kávových slupek pochutnávali mnohem dřív, než se kávová zrna začala pražit a káva získala nám známou podobu a chuť.
Příprava:
Postupuje se stejně jako při přípravě čaje. Doporučený poměr je 15g cascary na půl litru vroucí vody, po zalití jen necháte slupky louhovat šest minut a můžete servírovat. Je výborná jak teplá, tak studená, můžeme uchovávat v lednici na ledový čaj.
Díky nízkému obsahu kofeinu si Cascaru můžou dopřát i lidé s kardiovaskulárním onemocněním, hypertenzí,..
Něco pro ženy :-) Cascara zlepšuje trávicí procesy a zrychluje metabolismus.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.